perjantai 2. heinäkuuta 2010

Kesälomalla


Kesälomailu on sitten nastaa hommaa..


.. voi leikkiä saimaannorppaa, kun toiset möllöttää rannalla.


Terassilla voi tsiikailla lintujen lentoa.


Ja välillä vähän loikoilla, kun aurinko lämmittää ihanasti.


Mökkiagilityn aakkoset on jo opissa. Tässä menossa kontaktin opettelu. Ja hyvinhän se sujui!


Illalla on sitten veto veks, kun on koko päivän huseerannut eesjataas.


____________________________


Ensimmäinen kesälomaviikko hujahti vauhdilla mökkeillessä. Paljon vaan oltiin ja nautittiin, mutta pitihän sitä myös treenata. 


Tottis


Noutoa tein joka päivä, ja treeni kannatti. Iines pitää kapulaa rauhallisemmin eikä mälvää luovutuksessa. Palautusvauhti on tosi lönköttelevä tällä hetkellä, mutta enpä anna sen haitata. Lisää vauhtia elukkaan saa varmasti, kun sitä haluaa.


Hyppyjä tuli myös tehtyä miltein päivittäin. Este oli alle metrinen ja sen kanssa ei ollut ongelmaa. Oli myös pakko testata pari kertaa hyppynouto, mutta koira pääsi siinä kunnon rallatus-moodiin ja kapula meinasi saada kyytiä.. Ei näin.


Seuraamista tehtiin ihan muutamien askeleiden verran. Palkkasin Iinestä vain, kun se oli taaempana. 


Esineet


Juhannuksena kävimme siskoni kanssa tallaamassa lähimetsikköön 50 m x 50 m esineruudun. Parit treenit teimme ja molemmat sujuivat tosi hyvin. Ekalla kerralla esineet olivat jo valmiina ruudussa, mutta eipä Iines muistutteluja olisi kaivannutkaan. Homman nimi oli koiralle varsin selvä. Molemmilla kerroilla ekat esineet löytyivät nopsaan, tokan kanssa kesti hieman kauemmin.


Viesti


Viestiä olen koittanut kaivaa naftaliinista. Pitäisi vaan bongata jostain -- Piia...? ;) -- innokkaampi treenikaveri tähän lajiin.. Epäilen nimittäin, ettei meidän kepo ole kaikista innokkain koiraharrastaja.. Varsinkin, jos pitäisi könytä metikköön useamman kerran viikossa.


No enivei.. teimme mökillä yhden viestitreenin. Edellisen kerran treenailimme lenkin yhteydessä parisen viikkoa sitten. Lenkillä Iines juoksi hyvin, mutta möksällä oli vaikeuksia lähteä Tuomaksen luota takaisin päin. Olisi mieluummin rankaissut puita, kuin juossut..


Agility


En nyt tiedä voiko näitä nyt ihan virallisesti agilitytreeneiksi kutsua.. mutta treenailimme Iin kanssa myös alastulokontakteja. Levy vinoon terassia vasten ja palkkasin koiraa, kun takapää oli levyllä ja etupää nurtsilla. Iineksestä tämä oli aivan huisin hauska juttu ja se hiffasi nopeasti mistä nappuloita satelee. 


Jälki


Jäljelläkin olemme käyneet viikon sisään pari kertaa. Eilen tein mökillä 450 metrin mittaisen metsäjäljen, jossa oli neljä keppiä. Alkuun lyhyt jana, josta koira suoriutui mallikkaasti. Kepeistä nousi kolme neljästä. Vauhtia oli loppujäljestä liikaa ja tarkkuus kärsi. Mutta kokonaisuudessaan olen tyytyväinen. En edes muista koska ollaan viimeksi oltu metsässä jäljellä. Nyt en edes merkannut kovinkaan tarkkaan jälkeä, merkkasin vain keppien paikat ja kulmat. Kolmesta ilmaistusta kepistä Iines meni eka yli, mutta haistoi ne ja palasi takaisin ilmaisemaan kepit. 


Tänään kävimme sitten peltojäljellä tai oikeastaan nurmikkojäljellä. Mittaa reilut 300 askelta ja kolme esinettä. Ekan esineen ilmaisu hieman vino, toka hyvä, vikalla näki esineen kauempaa ja kun en antanut mennä pää ylhäällä esineelle, ilmaisi ensiksi esineen kauempaa, mutta käskystä jäljesti ja ilmaisi hyvin.


Muuten oli kyllä aika toikkarointi jälki. Parissa kuivassa kohdassa hukkasi jälkeä ja koitti pyöriä. Ekassa kulmassa olin liian kaukana, ja se meni ketuiksi.. Positiivista kuitenkin, että tyhjillä työskenteli hyvin.


 ____________________________


Huomenna lähdemme Raisan kanssa Hollantiin katsomaan holskujen IPOn MM-kisoja. Saa nähdä iskeekö reissussa holskupentukuume.. Ei kommentteja: