maanantai 9. toukokuuta 2011

Jälkeä, esineitä ja tottista


Jälki vol. kolmosella päätin ottaa jo kulmat mukaan. Eka suora oli noin 100 askelta ja talloin kulman vasemmalle. Ruokaa oli suht niukasti ja tyhjiä reilut kymmenen putkeen. Ensimmäisen suoran Iines teki tarkkaa työtä ja ensimmäinen kulma meni tarkasti. Toka suora oli noin 70 askelta. 40 askeleen jälkeen esine. Ilmaisu oli tällä kertaa suora, mutta palkkasin kuitenkin Iineksen vasemman kyljen puolelta. Vauhti kiihtyi hieman ekan esineen jälkeen. Toinen kulma meni multa ohi.. Koira meni siitä hieman yli ja bongasi sitten jälken vasemmalta. Ei siis oikeastaan jäljestänyt kulmaa.. Vikalla suoralla oli ilmassa pientä kaahottamista. Ja viimein ilmaisu oli aivan killissä. Jei. Korjasin asentoa sitten siirtämällä esinettä eteenpäin. 


 

Lauantaina kävimme siskon kanssa tallomassa koirille esineruudun. Kokoa oli varmaan 30 x 30 metriä. Ensimmäisen esineen Iines bongasi hyvin. Toisella alkoi sitten ongelmat.. Toinen esine oli kallion päällä. Iines ei mennyt kalliolle vaan kiersi sitä. Lopuksi kävimme yhdessä katsomassa esineen paikan ja hetsasin Iinestä. Pois ruudusta ja lähetys. Toka treeni otettiin niin, että Iines näki kun Matleena vei esineen ruutuun. Mutta silti koiralla oli suuria vaikeuksia löytää esinettä. Kaveri vaan loikki ympäri ruutua nenä kiinni.. Ärsyttävää. 

 

Eilen kävin tottistelemassa Petikossa. Lyhyt pätkä seuruutusta ja sitten jäävät. Istuminen oli taas hyvä, mutta ne maahan menot. Jätin palkan Iineksen taakse, mutta silti koira meni kaksi kertaa aivan vinoon. Siirsin palkan Iineksen vasemmalla puolelle ja sitten meni suoraan maahan. Makuutin hetken aikaa ja kehuin kun kyynärät pysyivät maassa. Minulla oli ollut ajatuksissa treenata hyppyjä, mutta kentällä ei ollut kuin a-este. Iineksellä oli hyvin muistissa a. Heitin patukan yli ja haetutin sen. Loppuasentoa en ottanut vaan vapautin, kun koira oli tulossa a:lta alas. Loppuun vielä pari eteenmenoa. Ekalla sai juosta palkalle. Tokalla en jättänyt palkkaa kentällä ja käskin lähetyksestä maahan. Hiton hienosti se mäjähti maahan :) Tuo on Iineksellä mennyt kaaliin. Pitää ottaa joku kerta videolle. Kävelen Iineksen luo ja palkkasin. Kolmannella sai taas juosta suoraan palkalle.

 

Tottiksen jälkeen kävimme juoksemassa kevään ensimmäisen lenkin. Kivaa, mutta raskasta :) Vähän vajaa 5 kilsaa ja puolisen tuntia. Seuraava juoksu lenkki olisi suunnitteilla joko huomiselle tai keskiviikkoaamuna.

Ei kommentteja: