perjantai 25. tammikuuta 2013

Hiihtoa ja hampaiden hoitoa

Viimeisimmät hiihdot käytiin hiihtelemässä Petikossa. Iines ja Saara viilettivät kaksi kiekkaa. Välissä palkka. Toinen kierros ei ollut aivan niin vauhdikas, mutta hyvin tuo raitapaita vetää. Ennen tätä hiihtoa kävimme myös kerran Hyvinkäällä. Koira kirmasi vauhdilla vajaan kolmen kilsan lenkin. Taitaa olla Iineksen laji :) 

Seuraavat hiihtelyt ovat luvassa sunnuntaina Hyvinkäällä. Treenissä olisivat toisten koirien ohitukset.. Pahoittelut Saaralle jo etukäteen.

Kävimme Saaran kanssa parisen viikkoa sitten Mia Skogsterin noutoklinikalla. Siitä innostuneena olen nyt tehnyt pitotreenejä kotona. Ja aivojumppaa: Iineksen pitää tulla eteen istumaan eri kulmista. Eli jätän koiran esim. mun selän taakse istumaan ja sieltä sen pitäisi tulla kom-käskyllä eteeni istumaan. Noh .. tää on hieman vielä työn alla. Tyyppi ei aina tajua/muista/voi-millään-käsittää, että käsky tarkoittaa juuri tuota. Jatkamme treenaamista. Ehkä ne palaset loksahtavat jossain vaiheessa paikalleen - mene ja tiedä.

Iineksen toinen yläkulmuri juurihoidettiin pari vuotta sitten. Jokin aika sitten huomasin, että kyseinen kulmuri näytti oudolta - siinä oli ruskea reikä edessä. Soitto Eläinsairaalaan ja ajanvaraus hammaslääkäriin. Iines pääsi eilen hammaslääkärin operoitavaksi. Olin jo varautunut hampaan poistamiseen, mutta onneksi kulmurista oli vain paikka irronnut eikä hammasta tarvinnut poistaa. Kaikki hampaat kuvattiin ja juuret olivat kunnossa. Aika nysiä nuo Iineksen hampaat ovat eivätkä saisi enempää kulua. Seuraava hammaslääkärikeikka on luvassa vuoden kuluttua, jolloin otetaan uudet röntgenkuvat.

Ei kommentteja: