sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Ohrainen juttu


Töissä oli tällä viikolla todella hyvää ohrapuuroa. Päätin sitten, että teen uuniohrapuuroa meille iltapalaksi perjantaina. Ohrat olivat kuitenkin hävinneet parempiin suihin työpäivän aikana ja puuro jäi keittämättä. Onneksi Iines ei ollut aivan kaikkea ohraa syönyt. Osa oli ripoteltu Iineksen sänkyyn ja olohuoneen lattialle. Sen verran koira oli kuitenkin herkutellut, että ohraa tuli ulos vielä sunnuntaina…Kabuum..
"Siis, mä olin tuolla makkarissa, kun kuulin kummaa ääntä olkkarista.
Kun mä tulin tänne niin täällä näytti tältä..
Joo, mä luulen, että se oli Kuje."


Meidän piti mennä Iineksen kanssa perjantaina reippaalle kävelylenkille, mutta kävely vaihtuikin juoksulenkkiin, kun koiran puuhastelut saivat pulssin nousemaan. Tuskaista oli tälläkin kertaa, mutta ehkä juoksu kulki aavistuksen paremmin kuin viime viikolla. Onnistuin vain alkulenkistä vetämään mukavat lipat. Persus ja hanskat märkänä jatkettiin matkaa. Iines oli kyllä kovin huolissaan, että mitä se mamma siellä vesilätäkössä puuhailee. Eikö meidän pitänyt juosta eikä harrastaa vesileikkejä?

Viikonloppu oli treenitäyteinen. Tottista otettiin perjantaina Leenan kanssa, lauantaina holskuväen ja sunnuntaina käytiin vielä hallilla.

Perjantain treenit videoitiin. Täytyy katsoa miltä seuraaminen näytti. Otin pidempiä pätkiä ja treenattiin kääntymisiä. Minun pitäisi harjoitella niitä ilman koiraa. Nyt tein käännökset tosi terävästi eikä Iines ehtinyt oikein mukaan. Otimme liikkeestä istumisia ja pari onnistunutta saatiin. Hurjasti nämä jäävät vaativat vielä treeniä, että saadaan ne toimimaan. Iines pääsi hetkeksi autoon tauolle ja tauon jälkeen otettiin vielä pari pitoharjoitusta ja paikkamakuu samaan aikaan Ramonan kanssa. Eka paikkamakuu meni vähän häsellykseksi. Toinen sujui jo rauhallisemmin. Välillä Iines kurkki Ramonaa kohti, mutta ei yrittänyt nousta tms.

Lauantain paras anti oli se, että lisää häiriötreeniä ja paljon. Pitää alkaa käymään Raisan kanssa Ojangossa treenaamassa. Siellä ainakin riittää vilinää ja vilskettä.

Puuhakas sunnuntai
Tänään käytiin hakemassa häiriötä ATD-hallilta. Viimeksi, kun oltiin siellä, oli Iineksellä komeasti irokeesi pystyssä. Nyt ei tukka noussut komealle harjalle. Tehtiin istumisia, maahan menoja ja seisomisia liikkeestä. Parin askeleen seuraamisia ja pepputreeniä. Otin pari lyhyttä treeniä. Viikon päästä uudestaan hallille. Jos silloin voisimme tehdä jo jotain enemmän.

Hallipuuhastelujen lisäksi meillä oli tänään puuhakas päivä. Puolen päivän maissa kurvaistiin Anille ja Iines pääsi treenaan fiksuja käytöstapoja. Anilta matka jatkoi Saarijärvelle, jossa käytiin tekemässä esineruutu Leenan ja Simon kanssa. Iineksellä oli ensimmäistä kertaa esineet valmiina ruudussa. Koira on selvästi sisäistänyt esineruudun jujun. Todella nopeasti löytyi ensimmäinen esine eikä toiselle esineellä lähtiessä ollut lainkaan epäröintiä. Hyvä Iines! Kolmatta en enää haetuttanut, kun kaksi löytyi niin hienosti.

Ennen viestitreenejä käytiin hieman käppäilemässä metsässä ja otin parkkipaikalla vähän tottista ruokapalkalla. Viestitreeneissä emme ole käyneet ikuisuuksiin ja päätimme, että otamme helpon treenin. Iines juoksi yksinään ja matka ei ollut kovinkaan pitkä. Koira meni vauhdilla eikä arponut kummassakaan päässä juosta vaiko eikö. Ensi viikolla voisimme juoksuttaa muiden kanssa.

Illalla oli emäntä ja koira aivan naatteja.. Alkuviikko otetaan iisimmän. Huomenna käydään lenkin yhteydessä ottamassa esineruutu. Tiistaina koitan saada Tuomaksen houkuteltua mukaan lenkille, niin voidaan lenkin lomassa ottaa omat viestitreenit. Tottista on luvassa seuraavan kerran keskiviikkona.

Ei kommentteja: