sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Sossuilua


Perjantaina oli luvassa ensimmäiset sossutreenit. Sossutreenit tulivat hyvään saumaan koska viime päivien ohitukset on mennyt niin plörinäksi että.. Sossuilut sujuivat yllättävän hyvin viime päiviin nähden. Aloitettiin treenit kimppalenkillä eli kuljettiin peräjälkeen. Iines keräili alussa kivasti kiekkoja. Ei oikein tiennyt mihin kaiken häseltämisensä keskittäisi, kun edessä meni koira ja takaa tuli koira, sitten oli vielä karupullokin mukana, ja vastaan tuli koiria. Saatiin myös ”oikeita” ohitustilanteita. Lenkin alussa tuli vastaan juokseva mies ja haukkuva koira, ja vähän matkan päässä kohtasimme haukkuvan sakemannin ja jackrusselin. Nämä jäivät vielä paikoilleen kenottamaan ja kaikki sossuryhmäläiset, joutuivat kulkemaan heistä ohi. Iines ohitti koirat hienosti vaikka sakemanni mölisi Iinekselle.
Kimppalenkin jälkeen Iines odotti hetken autossa, että minun näppini lämpenivät. Sitten otettiin vielä ohitustreeniä ja hyvin sujui. Lopuski Iines pääsi vielä hengailemaan ihmisten kanssa. Väki tarjosi Iinekselle ruokaa ja Iineksellä oli jännää. Kenellekään ei pöhissyt. Hyvä niin.

Lauantaina käytiin koko perhe lenkillä. Sää oli mitä mahtavin, aurinko paistoi ja pakkasta oli kymmenisen astetta. Lenkin lomassa otin hieman tottista lelupalkalla. Tuomas katsoi seuraamista, ja sanoi kun koira oli suorassa. Muutaman luoksetulon otin myös, mutta Iines tuli hieman liian haipakkaa eikä tajunnut jarruttaa tarpeeksi ajoissa. Pitää muistaa ottaa seuraavalla kerralla pari luoksetuloa ensiksi lyhyemmältä matkalta ja sitten vasta pidentää matkaa.
Kotimatkalle tuli yksi koira vastaan. Vastaantulija aloitti haukkukonsertin jo hyvissä ajoin. Olisi pitänyt vain kääntyä, mutta ei sitten käännyttyä. Tuloksena ei niin onnistunut ohitus..
Illalla Iines sai taas ihmisiin totutusta, kun Marski, Teemu, Janne ja Ellu tuli meille. Parit pöhinät koira päästi, mutta Iines ei ollut yhtään niin iinesmäinen kuin yleensä. Kaikille vieraille, paitsi Ellulle, jota Iines rakastaa, annoin koiranruokaa käteen.

Sunnuntai kului Outi Hermiön tottispäivässä. Leenan blogissa on päivästä hyvät muistiinpanot.

Kotona olin seiskan pintaan. Käytiin Iineksen kanssa lenkillä ja yksi ohitus onnistui tosi hyvin! Kerran jouduin Iinestä ruikkaan pullolla, kun ei heti luopunut ohi-sanasta. Tämä selvästi toimi eikä Iines yrittänyt toisia koira kyylätä. Ruikkaisu toimii, jos ehdin puuttua tuijotukseen ennen kuin Iines nostaa kiekkoja. Seuraavan kuukauden kaivan valmiiksi karunpullon käteen ohitustilanteissa ja otan riittävästi välimatkaa ohitettaviin.


Ihmettelin lenkin jälkeen miksi Iines oli niin väsynyt.. Syy selvisi, kun Tuomas tuli kotiin. Luulin, ettei Tuomas ollut lenkittänyt Iinestä päivällä, mutta hän olikin. Joten koira sai sitten tuplalenkin. Eipä tämä haittaa.


Illasta oli pakko vielä hieman tottistella. Ruualla otettin perusasennosta käännöksiä oikealla ja vasemmalle. Lelupalkalla testasin paikkamakuuta. Uusi pallo Iineksen seläntaakse ja kun koira piti kontaktia minuun se sai hakea paikkansa. Otin lyhkäisiä paikkamakuita, kun ei olla tätä pitkään aikaa tehty, ja hyvin sujui.

Ei kommentteja: